Мисля, че от моето детство досега по телевизията са

...
  Мисля, че от моето детство досега по телевизията са
Коментари Харесай

Малка сбъдната мечта

 

Мисля, че от моето детство до момента по малкия екран са останали неизменими към три излъчвания – По света и у нас, Лека нощ, деца! и концерта на Виенската филхармония на Нова година. Нямам никакви сантименти към първото, от дълго време съм равнодушна към второто, само че новогодишният концерт е нещо, което обичайно виждам - преди с родителите си, в този момент към този момент със сина си. И като всеки, който е гледал в миналото този превъзходен концерт, и аз си бленувам скрито или на глас да отида там някой ден. Не толкоз поради музиката, а поради прелестната зала, поради атмосферата и възприятието, че ще попадна в някакво приказно място от моето детство.

Виждала съм постройката във Виена доста пъти, все с тази фантазия по какъв начин един ден ще вляза там, красиво облечена и ще бъда като тези специфични хора от малкия екран. Преди два дни взех решение, че може би е време да приближа фантазиите към действителността и ревизирах няма ли метод да отида на концерт в същата тази зала, само че не на Нова година, а в един от дните, когато съм във Виена. Оказа се, че регистрацията е много лесна и по-късно всеки може да си купи билет за концертите там. Нещо повече – в един от дните на нашето пътешестване в огромната зала ще има концерт на Мюнхенската филхармония с диригент Росен Миланов и със солисти български артисти. Приех това като знак и ето, към този момент имам билети и след броени седмици ще се сбъдне една от най-старите ми фантазии.

Толкова сме привикнали с това, че към този момент не се и замисляме и го одобряваме за даденост – можем да отидем на всички места, можем да забележим всичко, можем да преживеем толкоз красиви мигове, за колкото ни стигат смелостта и въображението. Може и да не е всеки ден, а един път в живота, само че това ги прави единствено още по-безценни и незабравими. Затова да не се отхвърляме от фантазиите си, все някой ден ще намерим метод да ги сбъднем, тъй като можем всичко, девойки!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР